Ge en minnesgåva.

Om du vill ge en gåva till minnet av någon som gått bort gör du en insättning på valfritt belopp till oss.
Fyll i nedan kontaktformulär så tar vi fram ett kondoleansbrev som skickas till de anhöriga.

De inbetalningssätt vi erbjuder är Swish, Postgiro och Bankgiro.

Swish: 123 900 75 68
Postgiro: 900 756-8
Bankgiro: 900-7568

Med en minnesgåva hedrar du minnet av en närstående

En minnesgåva till Borås Cancerfond kommer att finnas kvar för kommande generationer när blommor och kransar inte längre finns kvar.. Våra administrativa kostnader är låga vilket gör att alla bidrag i huvudsak går till att stödja arbetet mot cancer. Borås Cancerfonds arbete är att stötta den lokala cancerforskningen i Alingsås, Borås och Skene men även ge bidrag till utbildning av personal för att kunna utvecklas inom sitt område i arbetet mot cancer. 

Leverans av minnesblad

Vi levererar minnesbladet så fort vi kan, men normalt tar det ett par vardagar för att din betalning ska hinna komma in till oss och för postgången.

Kontaktuppgifter till dig som givare

Vem vill du hedra?

Anpassa minnesbladet.

Fyll i vem/vilka personer som hedrar och skriv din hälsning.

Förslag på fraser:
"En sista hälsning."
"Tack för ljusa minnen."
"Tack för fin vänskap."

Adress till mottagare av minnesblad

Lämna ditt bidrag

Gör en insättning med valfritt belopp till Bankgiro 900-7568 eller Swisha 123 900 75 68.

Glöm inte att skriva namnet på den du hedrar i samband med betalningen så att vi vet vem minnesgåvan gäller.

Frågor och svar om minnesgåva:

En minnesgåva ges i samband med att en person har avlidit för att hedra dennes minne. Oftast är det ett bidrag till en välgörenhetsorganisation, fond eller förening som den avlidne kände samhörighet med. Finns det önskemål från den döde eller anhöriga vart en minnesgåva ska gå till så finns detta nämnt i dödsannonsen. En minnesgåva ges i samband med en begravning. Oftast ges en gåva i stället för begravningsblommor alternativt att man skänker pengar genom en minnesgåva till välgörande ändamål, till exempel en cancerfond i kombination med en mindre blomsteruppsättning.

Minnesbladet är ett bevis på att en gåva har skickats i samband med att man gett en minnesgåva. På minnesbladet kan du skriva en personlig hälsning, dikt, vers eller liknande till den avlidne.

Att ge en minnesgåva vid begravning är vanligt och det innebär att man skänker valfri summa till en fond, organisation eller förening, som den avlidne eller anhöriga har önskat. Ofta står det önskemål i dödsannonsen vilken fond eller organisation som anhöriga eller den döde hade önskemål om. Det är valfritt hur mycket och vart man skänker pengarna.

Att skicka en kondoleans betyder att man visar och uttrycker sin omtanke i någons sorg när en anhörig har gått bort, inte att man beklagar någons sorg. Detta är något man oftast gör innan begravningen. Hur du väljer att skicka dina kondoleanser är personligt, man kan skicka brev, blommor, ringa, maila eller via sociala medier men även stötta genom praktiska handlingar, som att närvara och hjälpa till med sysslor. Gör det som känns bäst för dig och som mottagaren ”behöver” i den svåra stunden.

Vad man skriver på ett minnesblad eller kondoleansbrev är något som man själv bestämmer. Ett kondoleansbrev skrivs till den sörjande för att visa sin omtanke i sorgen och minnesbladet skrivs till den avlidne. Man kan välja att skriva en personlig hälsning, dikt, vers eller liknande. På våra minnesblad finns färdiga hälsningar att välja mellan om man önskar.

En gåva är personlig och du ska ge det som du känner dig bekväm med. Många ger motsvarande summa vad en begravningsbukett eller krans hade kostat. Vad du har gett kommer inte att stå på minnesbladet.

Hos oss fyller du i uppgifterna och vad du önskar att det ska stå på minnesbladet i formuläret här på sidan och gör inbetalningen. Därefter skickar vi minnesbladet till den adress som du har fyllt i efter att vi har mottagit betalningen. Tänk på att det tar ett par vardagar innan vi har erhållit betalningen och även för postgången av minnesbladet.

Har en anhörig gått bort och den avlidne eller anhöriga har önskemål om att de sörjande ska hedra den avlidne genom att skänka pengar till Borås Cancerfond, så informera begravningsbyrån om detta. Vi har ett så kallat 90-konto, som är ett bevis på att vi följer uppsatta direktiv. Vårt engagemang bygger till stor del på ideellt arbete, vilket gör att våra administrativa kostnader är låga.

 

Ge bort en gåva med omtanke i stunder av sorg. Ge bort en minnesgåva för att hedra den avlidne och med omtanke om de anhöriga och för framtiden.